{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen spisak "Imlekovih" sigurnih mlijeka

S
26.2.2013. u 22:12
4
15
Objavljen spisak "Imlekovih" sigurnih mlijeka
4
Objavljen spisak "Imlekovih" sigurnih mlijeka
Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je listu provjerenih i sigurnih serija mlijeka proizvođača "Imlek" i saopćilo da se nastavlja analiza ostalih povučenih serija.
Sigurno je mlijeko "moja kravica" u pakovanju od jednog litra sa 2,8 posto mliječne masti i rokom upotrebe do 30. juna, do 30. jula, do 14. jula, kao i ona sa rokom upotrebe do 15. jula.

Među sigurnim serijama je i "moja kravica" sterilizovano mlijeko sa 2,8 posto mliječne masti, u pakovanju od litra, sa rokom upotrebe do 14. jula mljekare iz Kozarske Dubice, kao i "moja kravica" od pola litra, sa 1,5 posto mliječne masti, dugotrajno, djelimično obrano i sterilizovano, sa rokom upotrebe do 8. jula.

"Laboratorijski nalazi potvrđuju ispravnost gore navedenih serija. Nastavljaju se laboratorijske analize ostalih povučenih serija mlijeka. Po dobijanju rezultata, lista odobrenih serija će se ažurirati", saopćeno je iz tog Ministarstva.

Iz tog resora navode da su uvoznici hrane za životinje proizvođača čija je hrana ocijenjena kao nebezbjedna, dužni da povuku hranu sa tržišta.

"Veterinarska inspekcija vrši kontorlu ovih mjera. Lista privremeno zabranjene hrane ažuriraće se shodno dobijenim nalazima. Nastavlja se uzimanje uzoraka svih vrsta hrane za životinje na teritoriji Crne Gore, na nivou Farmi, skladišta, veleprodajnih i maloprodajnih objekata", zaključeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: