Neprimjeren govor
44

Objavljen snimak iz 2019. na kojem Plenković govori novinaru Bagi: Spucat ću te najžešće

B. R.
Premijer Hrvatske Andrej Plenković (Foto: Screenshot: YouTube Telegram.hr)
Premijer Hrvatske Andrej Plenković (Foto: Screenshot: YouTube Telegram.hr)
Objavljen je videozapis koji svjedoči o razgovoru između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i nedavno preminulog novinara Mislava Bage uoči jednog od intervjua. Plenković mu je poručio da će ga "spucati" ako ga bude prekidao.

Snimak je objavila emisija "Prime Time", u kojoj se ismijava hrvatska i regionalna politička scena, a koja se emituje na televiziji N1. Navedeno je da riječ o snimku iz jula 2019. godine. Na njemu je jasno da je Plenković uoči intervjua s novinarom Nove TV bio nervozan.

"Samo me nemoj puno prekidati. Ne, ne, ne radimo intervjue radi tebe, nego radi javnosti. To odmah da znaš. Spucat ću te najžešće ako budeš bezobrazan - najozbiljnije. Nemoj me stalno prekidati. Ozbiljno ti kažem", poručio je Plenković Bagi.

Bago mu je odgovorio da ga neće prekidati, a nakon čega ga premijer Hrvatske prekida, ne dozvolivši mu da se potpuno izrazi.

"Moramo javnosti objasniti šta radim, a ne šta ti hoćeš da im kažem. To je jako važno", kazao je Plenković.

Voditelj "Prime Timea" Domagoj Zovak je izjavio da ovaj snimak već dugo posjeduje. Plenković se na vladinoj sjednici oprostio od Bage.

"Bio je tvrd, nekad težak sagovornik, ali bio je užitak raditi s njim. Nastojao je od svojih sagovornika izvlačiti ono što je bitno za javnost. Lično mi je žao da Mislava nema više s nama. Ostavio je snažan pečat u hrvatskom političkom novinarstvu", izjavio je tada Plenković.

Bago je dugogodišnji televizijski novinar koji je javnosti postao prepoznatljiv kao oštar sagovornik. Insistirao je na direktnim odgovorima zbog čega je često prekidao one s kojima je razgovarao. Smatra se među najzaslužnijim osobama za razvoj političkog novinarstva u Hrvatskoj. Preminuo je 18. augusta u Zagrebu u 49. godini.