Novi narodni poslanik
55

Objavljen imovinski karton unuka Slobodana Miloševića: Šta sve posjeduje?

A. L.
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Unuk Slobodana Miloševića i Mire Marković, Marko Milošević ušao je u politiku i zahvaljujući SPS-u došao do funkcije narodnog poslanika u srpskom paralamentu, pa je tako njegova imovina postala javna.

Teško je procijeniti koliko je bilo bogatstvo porodice Milošević, ali dio je izvjesno pripao i novom poslaniku SPS-a, koji se na listi u decembru našao odmah iza nositelja liste Ivice Dačića i lidera JS-a Dragana Markovića Palme.

Prema podacima sa stranice Agencije za sprječavanje korupcije, Marko Milošević dobio je poklon porodičnu kuću u Požarevcu. Ona se u istoj ulici u kojoj je bilo imanje Mirjane Marković i Slobodana Miloševića. Riječ je o kući u kojoj su živjeli njegov otac Marko i majka Milica Gajić.

U imovinskoj karti novog poslanika SPS piše da je kuću od 245 kvadrata dobio na poklon.

Osim kuće, Milošević mlađi je na poklon dobio i voćnjak treće klase ukupne površine 1.159 kvadrata, kao i vinograd prve klase, čija je površina 1.269 kvadrata. U njegovom posjedu je i pomoćni objekat površine 56 kvadrata.

Poklonjeno mu je i 29 kvadrata vještački stvorenog zemljišta.

Kako se može videti u njegovim prihodima, on mjesečno zarađuje blizu 1370 eura. Riječ je o ukupnom iznosu i poslaničkom paušalu. U imovinskoj karti piše da Milošević nema depozit u banci.

Kada je o automobilu riječ, posjeduje vozilo marke BMW serije 3, 2001. godište.

Marko Milošević rođen je 14. januara 1999. godine u požarevačkoj bolnici. Živio je sa majkom Milicom Gajić, prvom suprugom Marka Miloševića starijeg. Diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Njegov otac živi u Rusiji. U junu prošle godine pojavio se prvi put u javnosti poslije više od 20 godina. Snimljen je u Moskvi na otkrivanju spomenika svog oca.