Pula
0

Obilježena prva godišnjica smrti Mate Parlova

FENA
Mate Parlov
Mate Parlov
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njegovom grobu danas je u Puli obilježena prva godišnjica smrti pulske i svjetske bokserke legende Mate Parlova. Uz članove obitelji, cvijeće na grob položili su predstavnici Boksačkog kluba Pula, predstavnici Grada, Saveza sportova Grada Pule te brojni bokseri i prijatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Počast Parlovu na pulskom gradskom groblju odali su predstavnik Bokserskog saveza Srbije Tadija Kačar, selektor mlade bokserske reprezentacije Srbije Dragan Vujković, predstavnici Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine, bivši hrvatski bokser Damir Škaro te predstavnici Bokserskog kluba Pule na čelu s predsjednikom Perom Tadićem.

Svečani prijem je u pulskoj Gradskoj palači, za sve bokserske djelatnike koji su došli odati počast Parlovu, upriličio gradonačelnik Boris Miletić. On je naglasio kako će Pula u čast svog velikana organizirati veliki evropski turnir "Grand Prix Mate Parlov", koji će biti dostojan njegova imena i koji bi trebao postati najjačim turnirom na Starom kontinentu.

O Parlovu i njegovim uspjesima podsjetili su se Dragan Vujković i još jedan bokserski prvak iz prostora bivše države Tadija Kačar, koji je tom prilikom izrazio žaljenje što, kako je kazao, "Hrvatska nije Parlova proglasila najboljim svojim sportistom 20. stoljeća".

"On je legenda u pravom smislu te riječi i tu mu je počast trebalo odati", kazao je Kačar s kojim se složio i Damir Škaro koji je sa žaljenjem ustvrdio kako se malo ljudi iz hrvatskog sporta, pa i bokserske organizacije, došlo pokloniti prvoj obljetnici Matine smrti.