{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić"

S
25.11.2009. u 13:42
0
26
Obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić"
0
Obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić"
Na Mećavniku je u utorak svečano otvoreno dječije obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić", a otvaranju je osim brojnih mališana i Neleta, prisustvovao i Emir Kusturica, izvijestio je Višegrad24.info.
Novootvoreno obdanište "Dr. Nele Karajlić" za sada prima tridesetero djece radnika zaposlenih na Mećavniku, zatim mokrogorsku djecu, ali i djecu koja borave u ovoj turistički poznatoj destinaciji.

"Ovo je jedan u nizu naših brojnih planova jer se u Mokroj Gori povećala populacija i sada ima više od pedesetero djece predškolskog uzrasta", kazao je Emir Kusturica, najavljujući početkom proljeća svečano otkrivanje bronzane skulpture "narodnog heroja dr. Neleta Karajliča" u neobičnoj pozi koja će buditi maštu djece.

U veselom i šaljivom tonu mališanima se obratio i Nele Karajlić, navodi Višegrad24.info.

"Poštovani skupe, ne treba da vam napominjem činjenicu da smo samo Josip Broz Tito i ja za života dobili ime neke institucije. Ali, sretan sam da ova institucija mnogo ljepša i značajnija od one Brozove, i zato pozivam sve mame i tate da odmah krenu na posao!".

Dječije obdanište je sadržaj koji je nedostajao turističkom kompleksu, Mećavnik, te su građani Mokre Gore i više nego zadovoljni otvaranjem ovog obdaništa.

Naime, Mećavnik je etno selo redatelja Emira Kusturice, koje je izgrađeno na Mokroj Gori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: