|

Obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić"

Obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić"
0
S
Sarajevo-x.com
25.11.2009. u 13:42
26
komentara
0

dijeljenja
Obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić"
Na Mećavniku je u utorak svečano otvoreno dječije obdanište nazvano "Dr. Nele Karajlić", a otvaranju je osim brojnih mališana i Neleta, prisustvovao i Emir Kusturica, izvijestio je Višegrad24.info.
Novootvoreno obdanište "Dr. Nele Karajlić" za sada prima tridesetero djece radnika zaposlenih na Mećavniku, zatim mokrogorsku djecu, ali i djecu koja borave u ovoj turistički poznatoj destinaciji.

"Ovo je jedan u nizu naših brojnih planova jer se u Mokroj Gori povećala populacija i sada ima više od pedesetero djece predškolskog uzrasta", kazao je Emir Kusturica, najavljujući početkom proljeća svečano otkrivanje bronzane skulpture "narodnog heroja dr. Neleta Karajliča" u neobičnoj pozi koja će buditi maštu djece.

U veselom i šaljivom tonu mališanima se obratio i Nele Karajlić, navodi Višegrad24.info.

"Poštovani skupe, ne treba da vam napominjem činjenicu da smo samo Josip Broz Tito i ja za života dobili ime neke institucije. Ali, sretan sam da ova institucija mnogo ljepša i značajnija od one Brozove, i zato pozivam sve mame i tate da odmah krenu na posao!".

Dječije obdanište je sadržaj koji je nedostajao turističkom kompleksu, Mećavnik, te su građani Mokre Gore i više nego zadovoljni otvaranjem ovog obdaništa.

Naime, Mećavnik je etno selo redatelja Emira Kusturice, koje je izgrađeno na Mokroj Gori.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...