{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinari: Policija je odgovorna za nasilje u Splitu

F
11.6.2011. u 22:05
0
17
Novinari: Policija je odgovorna za nasilje u Splitu
0
Novinari: Policija je odgovorna za nasilje u Splitu
Zdenko Duka
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) saopćilo je u subotu navečer da je šokirano nasiljem na Gay prideu u Splitu i ocjenjuje da je za to odgovorna policija.
"Hrvatsko novinarsko društvo šokirano je današnjim homofobnim nasiljem na Gay prideu u Splitu kojeg očito slabo pripremljena policija nije mogla spriječiti", navodi se u saopćenju HND-a.

Najteže je stradao snimatelj RTL-Televizije iz Splita Jerko Živković kojeg su nasilnici pogodili ovećim kamenom u glavu pa je prevezen Hitnom pomoći u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran potres mozga. Stradali su još i novinari Hine i Pixsel agencije, dodaje se u saopćenju.

HND traži od policije i istražnih organa da nađe i procesuira nasilnike. "Smatramo i da bi zbog nedovoljne policijske zaštite trebala biti provedena istraga i da bi oni koji su odgovorni trebali biti sankcionirani", ističe HND.

"Izražavamo žaljenje što jedan događaj koji je trebao pokazati zrelost demokracije u Hrvatskoj, zbog popuštanja nasilnicima, nije potpuno uspio", navodi se na kraju saopćenju za javnost koje za HND potpisao predsjednik Zdenko Duka.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: