Regija
0

Novinar Dušan Miljuš pušten na kućnu njegu

FENA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Novinar "Jutarnjeg lista" Dušan Miljuš, kojega su za sada nepoznati napadači u ponedjeljak navečer pretukli metalnim šipkama po glavi, pušten je u četvrtak popodne na kućnu njegu iz KBC-a Zagreb gdje je bio na liječenju.

To je objavljeno u sinoćnjem Dnevniku HRT-a s napomenom da je Miljuša do njegova stana otpratila policija koja će ga i dalje štititi, prenijela je Hina.

Podsjeća se da policija za sada napad na Miljuša ne vodi kao pokušaj ubojstva. S tim u vezi prenosi se i izjava glasnogovornika Ravnateljstva policije Krunoslava Borovca da je to kažnjivo djelo početno kvalificirano kao teška tjelesna ozljeda, a hoće li tako i ostati ili će se ta kvalifikacija promijeniti ovisit će o daljnjoj kriminalističkoj obradi.

Borovec smatra da je pritisak na rad policije golem i dodaje da se ne može suditi po vlastitu uvjerenju ili slobodnoj volji jer još ništa nije gotovo budući da istraga traje.

U Dnevniku se navodi i Miljuševa izjava kako sumnja da su ga noću kad je napadnut pratili od teretane do kuće zbog čega je policija zatražila i snimke s nadzornih kamera.

Za danas u 11 sati najavljen je miran i javan prosvjed novinara na Kamenitim vratima u Zagrebu za obranu novinarske profesije i zbog sve češćih napada na novinare, kojim se želi upozoriti na ozbiljnost situacije u kojoj se novinari nalaze.