{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi Sad: Rodbina oplakivala pogrešne pokojnike

S
28.6.2011. u 09:16
0
6
Novi Sad: Rodbina oplakivala pogrešne pokojnike
0
Novi Sad: Rodbina oplakivala pogrešne pokojnike
Foto: Ilustracija
U novosadskom Kliničkom centru desila se nezapamćena bruka kada je zbog krajnjeg ljudskog nemara došlo do zamjene identiteta dvojice preminulih, što zamalo nije uslovilo još veći skandal da rodbina oplače pokojnike s kojima nema nikakve veze.
Nezapamćena greška otkrivena je kada je rodbina jednog od pokojnika u kapeli na novosadskom Novom groblju, poželjela da svog rođaka vidi zadnji put.

Rodbina preminulog bila je zblanuta kada je u mrtvačkom sanduku umjesto svog rođaka vidjela lice potpuno im nepoznatog čovjeka.

Kasnije se utvrdilo da je njihov rođak "otišao" na groblje u Čenej, dvadesetak kilometara sjeverno od Novog Sada, dok je iz obrnutog smjera na Novo groblje stigao pogrešan pokojnik.

Dilemu ko je zapravo u kovčegu na novosadskom groblju razriješio je ljekar koji je liječio pokojnika i koji je konačno potvrdio da to nije "pravi" i da je došlo do zamjene preminulih ljudi.

Poslije saznanja o zamjeni pokojnika hitno je obaviještena policija u Čeneju, koja je na zaprepašćenje pogrebne povorke zaustavila sahranu na tamošnjem groblju i objasnila da sahranjuju pogrešnog pokojnika, prenosi novosadski "Dnevnik" .

Tijela pokojnika su konačno zamijenjena, a "pravi" pokojnici su se poslije puno peripetija konačno našli u svom pravom, zadnjem počivalištu.

Direktor Kliničkog centra Dragan Drašković rekao je da se ovakav skandal nije desio u historiji te renomirane zdravstvene ustanove, kao i da su dva zaposlna suspendovana, te da se protiv njih vodi disciplinski postupak.

Oba pokojnika umrla su prije nekoliko dana i to u razmaku od samo šest sati, a potom su njihova tijela prenesena na Institut za sudsku medicinu, gdje je nad njima izvršena obdukcija.

Prilikom stavljanja u kovčege, poslije obavljene obdukcije zaposleni koji su zaduženi za taj dio posla zamijenili su njihova tijela, što je dovelo i do zamjene njihovih imena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: