{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova vlada Srbije od 17 resora i 19 članova

S
22.7.2012. u 16:55
1
1
Nova vlada Srbije od 17 resora i 19 članova
1
Nova vlada Srbije od 17 resora i 19 članova
Ivica Dačić
Vlada Srbije, koju će predvoditi Ivica Dačić, imaće 17 resora i 19 članova.
Dačić (SPS) će biti i ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vučić (SNS) ministar odbrane i prvi potpredsjednik zadužen za odbranu, sigurnost, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Jovan Krkobabić (PUPS) biće potpredsjednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, Rasim Ljajić (SDPS) potpredsjednik Vlade i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu, telekomunikacije i informatičko društvo, a Suzana Grubješić (URS) potpredsjednik Vlade zadužena za eurointegracije.

Iz redova SPS-a Žarko Obradović vodiće Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Milutin Mrkonjić Ministarstvo saobraćaja, a Slavica Đukić-Dejanović Ministarstvo zdravlja.

Iz redova SNS Nikola Selaković vodiće Ministarstvo pravde i državne uprave, Goran Knežević Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Zorana Mihajlović Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Milan Bačević Ministrstvo rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja.

Bratislav Petković predvodiće Ministarstvo kulture, informisanja i dijaspore, a šahistkinja Alisa Marić Ministarstvo omladine i sporta.

Velimir Ilić (NS) predvodiće Ministarstvo građevine i urbanizma, a Sulejman Ugljanin (SDA) biće ministar bez portfelja.

Lider URS-a Mlađan Dinkić predvodiće Ministarstvo finansija i ekonomije, a Verica Kalanović Ministarstvo državne uprave i razvoja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: