Hrvatska
0

Nova TV dobila nacionalnu koncesiju na 15 godina

FENA
Hrvatska televizijska kuća Nova TV dobila je nacionalnu televizijsku koncesiju za narednih 15 godina, izvijestili su ta televizijska stanica i Vijeće za elektronske medije zaduženo za dodjelu radijskih i televizijskih koncesija.

Predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić saopćio je da su zadovoljni što je koncesionar prepoznao važnost desetogodišnjeg djelovanja Nove TV i utjecaj koji danas ima na hrvatskom medijskom tržištu, javila je Hina.

"Dodjelom nove koncesije za obavljanje djelatnosti televizije namjeravamo investirati i dalje, razvijati se u smjeru specijaliziranih kanala čime pomažemo procesu digitalizacije u Hrvatskoj, ali i biti glavni pokretač industrije sljedećih petnaest godina", dodao je Mavrić.

Ustvrdio je da je Nova TV, sa 330 zaposlenih, trenutno najgledanija televizijska stanica u udarnom terminu.

Odluku o dodjeli nacionalne koncesije Vijeće za elektronske medije donijelo je na jučerašnjoj sjednici.

Nova TV prva je komercijalna televizijska stanica koja se mogla gledati na području cijele Hrvatske, a program prikazuje od 2000. godine.

U srpnju 2004. Novu TV je za 24 miliona eura kupila firma Central European Media Enteprises (CME), vlasnica televizijskih kanala u Sloveniji, Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini, koja se godinu ranije neuspješno natjecala za nekadašnju treću mrežu HTV-a koju je dobio njemački RTL.