Odluka Vučića
116

Nova premijerka Srbije bit će Ana Brnabić

Piše: I. P.
Ana Brnabić (Foto: Blic.rs)
Ana Brnabić (Foto: Blic.rs)
Ana Brnabić bit će nova premijerka Republike Srbije, odnosno jedini kandidat za tu poziciju pred Skupštinom Srbije, obznanio je danas predsjednik susjedne države Aleksandar Vučić.

Ana Brnabić je trenutna ministrica državne uprave i lokalne samouprave i prva homoseksualno orijentisana ministrica.

"Nije bilo lako donijeti odluku. Donio sam je u cilju donošenja boljih rezultata, za zamlju i za njene građane. Bitno je osigurati važan ugled Srbije, na Zapadu i na Istoku. Srbija mora svoju sliku još više da popravi. Srbija zaslužuje bolje i građani moraju na nju biti još ponosniji.

Budući premijer mora da doprinese smanjenu stope nezaposlenosti koja je danas oko 15 posto. Mi time nismo zadovoljni i naša želja je da nezaposlenost spustimo ispod 10 posto. Neophodno je nastaviti politiku Vlade Srbije, a ne mijenjati je kako se kome dopadne", rekao je Vučić između ostalog.

Brnabić je za beogradski Blic dala i prvu izjavu nakon ozvaničenja kandidature.

"Želim da zahvalim Predsjedniku na ukazanom ogromnom povjerenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju. Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam jer treba da naslijedim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osjete kroz bolji kvalitet života", kazala je Brnabić.