{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova nada za Titove nasljednike

S
31.5.2014. u 11:04
3
28
Nova nada za Titove nasljednike
3
Nova nada za Titove nasljednike
Foto: AFP
Ustavni sud Srbije ocijenio je da neopravdano dugo traje ostavinska rasprava poslije smrti Josipa Broza Tita, rekao je pravni zastupnik Titove unuke Svetlane Broz, Duško Tomić.
On je podsjetio da ostavinska rasprava traje već tri decenije, još od 1984. godine, kada je donesena prva odluka po zahtjevu Titovog sina Žarka Broza, koji je u međuvremenu preminuo.

"Ovo je veliko ohrabrenje i nada za Brozove nasljednike, utoliko prije što smo iz Ustavnog suda obaviješteni da će o suđenju u nedopustivo dugom roku, sada po novoj organizaciji sudova koju je usvojio parlament Srbije, odlučivati Apelacioni sud Srbije u hitnom roku", rekao je Tomić za beogradske "Večernje novosti".

List navodi da je u ostavinsku raspravu Brozovih tražio da se uključi i inženjer Blagoje Josipović iz Suvog Polja kod Bijeljine, zahtijevajući od suda da bude jedan od nasljednika, jer je njegova porodica teško stradala zbog kršenja ljudskih prava u vrijeme vladavine Josipa Broza Tita.

"Svaka čast Ustavnom sudu Srbije što brine o ljudskim pravima i daje Brozovim nasljednicima prava, mada u vrijeme vladavine njihovog pretka, mi, žrtve njegovog režima, nismo imali kome da se žalimo, jer je kadija i tužio i sudio", rekao je Josipović.

On tvrdi da zna gdje je Brozov imetak u inostranstvu, ali da ne želi da to otkrije dok ga ne uvrste na spisak nasljednika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: