Sukob zbog parkinga
10

Nogometaš Mirko Hrgović fizički napao 100-postotnog invalida

Klix.ba
Mirko Hrgović
Mirko Hrgović
Nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni igrač NK Split Mirko Hrgović fizički je napao stopostotnog invalida Ivicu Jerčića Stipu (56) iz Supetra pokraj Dugog Rata u Hrvatskoj.

"MIrko Hrgović me udario šakom te me je, nimalo se ne osvrćući što sam invalid s protezama na obje noge, oborio na tlo", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Jerčić, koji ni tri dana nakon incidenta s poznatim nogometašem ne može vjerovati šta mu se dogodilo.

Hrgović je nakon napada pobjegao s mjesta događaja, a Jerčiću su ostali podljev ispod lijevog oka i modar nos. "Ponio se kao prava kukavica i podlac. Udario je nemoćnijega od sebe i utekao. Pri tome mi je još dobacio: Baš me briga što si invalid", prepričava Jerčić, ističući kako Hrgović nipošto nije mogao posumnjati u njegovu invalidnost, jer je na sebi imao kratke hlače i proteze su bile jasno vidljive.

Pri padu je jedna Jerčićeva proteza napukla, a drugu, kaže, ne može navući preko nateknutog koljeničnog batrljka. "Ljekar mi je naredio najmanje deset do petnaest dana mirovanja kako bi otok splasnuo i kako bih ponovno mogao normalno koristiti proteze. Nos mi, srećom, nije slomljen", dodaje Jerčić.

Čitav incident imao je naizgled nevin početak u centru Supetra. Bila je nedjelja 1. jula, 19:30 sati. Ivica Jerčić želio je preparkirati svoje vozilo na mjesto s kojeg je upravo odlazio bijeli Nissan registarskih oznaka ST 663 VJ. No, vozačica ga nije vidjela i svojim je Nissanom udarila u njegov auto, nakon čega je Jerčić izašao van i vikao se na nju... Ona je uzvratila jednako nepristojno da bi potom iz Nissana izašao Hrgović i fizički nasrnuo na Jerčiča, nakon čega su on i žena pobjegli.

Jerčić žali što je nerazumno postupio i vrijeđao vozačicu Nissana. No, ipak ne može vjerovati da je neko u stanju udariti invalida pa pobjeći. "Da je Hrgović čovjek, došao bi barem sutra ujutro, izvinio se i sve bismo zaboravili. Ovako, ja ću prekršajno odgovarati zbog remećenja javnog reda i mira, dok će on, jer sam privatnu tužbu već pokrenuo, masno platiti za ovo što je učinio", naveo je Jerčić. Novinari su uspjeli potvrditi da je Nissan registrovan na Hrgovićevu suprugu Lanu, a sam Hrgović, kojeg policija traži, je odbio komentirati incident.