Krunoslav Borovec
0

"Nisu hrvatski mediji krivi za bijeg Milovanovića"

FENA
Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec ocijenio je danas da hrvatski mediji nisu objavljivanjem identiteta pomogli da Željko Milovanović, osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, izbjegne hapšenje te tu optužbu smatra preteškom.

"Mislim da je optužba Deutsche Wellea da su hrvatski mediji krivi za bijeg jednog od aktera, možda i glavnog aktera ovog ubojstva, preteška", kazao je Borovec jutros za Hrvatski radio. Dodao je da je hrvatska policija podatke o osobama koje tereti i za kojima traga u ovom slučaju, dala policiji Bosne i Hercegovine puno prije nego što su hrvatski mediji objavili podatke o uhićenjima i imenima.

"Ja ne bih optužio hrvatske medije jer je razmjena informacija išla puno ranije", kazao je Borovec komentirajući tvrdnju objavljenu jučer na internetskoj stranici njemačke medijske kuće Deutsche Wellea da je Željko Milovanović izbjegao uhićenje zahvaljujući hrvatskim medijima koji su objavili njegov identitet.

Odgovarajući na pitanja o raznim pretpostavkama koje o slučaju Pukanić iznose mediji, Borovec je rekao da bi "bilo stručno samoubojstvo" reći u kom smjeru ide dalja obrada, jer medije, kako je rekao, prate ne samo dobronamjerni građani nego i počinitelji i naručitelji.

Na pitanja kako ide kriminalistička obrada slučaja ubojstva Ivane Hodak i ubojstva na Savici, Borovec je rekao kako misli da obrada slučaja na Savici ide u "jako dobrom smjeru" i kako će policija o tome vrlo brzo nešto moći reći.

Što se slučaja ubojstva Ivane Hodak tiče, rekao je da se na tom slučaju radi jednako intenzivno i svim sredstvima, ali nije mogao reći koliko su blizu rješenja toga slučaja.