|

"Nisam ni mesija ni najutjecajniji Slovenac"

"Nisam ni mesija ni najutjecajniji Slovenac"
0
F
FENA
31.1.2011. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
"Nisam ni mesija ni najutjecajniji Slovenac" Milan Kučan
Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan ponovo je zanijekao da je "mesija" slovenske ljevice ili "najutjecajniji čovjek u Sloveniji", kako njegov odnos prema sadašnjoj vladi zadnjih mjeseci ističu pojedini mediji.
U razgovoru za najnoviji broj tjednika "Reporter" Kučan, koji je bio predsjednik do 2002. godine ali se o njemu još uvijek često govori kao "najutjecajnijem Slovencu" i "mesiji" koji svojim ugledom konkurira aktualnoj vladi kojoj pada politički rejting, izjavio je da su takvu njegovu ulogu precijenili i naglasili tabloidni mediji "zbog politikanstva ili neznanja" te da nema političkih ambicija s obzirom na svoju dugogodišnju karijeru i godine (70).

Kučan je rekao da se s predsjednikom Danilom Tuerkom i premijerom Borutom Pahorom nalazi samo povremeno te da je jedna od rijetkih privilegija koje ima slobodno mjesto za parkiranje kod zgrade u centru Ljubljane u kojoj su vlada i predsjednik države.

Predsjednik države Danilo Tuerk ga je, po Kučanovim riječima, konzultirao prošle godine pred susret s talijanskim i hrvatskim predsjednikom u Trstu, dok ga je premijer Pahor imenovao svojim posebnim izvjestiteljem za BiH, a savjetovao se s njim i u vezi s lani riješenim pitanjem arbitraže o granici.

Kučan je za "Reporter" posebno istaknuo "moralni dug" koji Slovenija, po njegovim riječima, ima prema BiH zbog radnika iz te države koji su u Sloveniji ostali bez posla, osobito u građevinskom sektoru koji je u krizi, pri čemu su došla u pitanje i njihova ostvarena prava, uključujući zaostale plaće i nadoknade.

Kučan je rekao da Slovenija prema BiH ima moralni dug i kad je u pitanju Ljubljanska banka, pri čemu je naveo i teško stradanje ljudi u toj bivšoj jugoslavenskoj republici nakon što se Slovenija prije 20 godina osamostalila.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.