{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikolić: Želim da uspijemo i ostvarimo želje građana

S
31.5.2012. u 16:21
0
0
Nikolić: Želim da uspijemo i ostvarimo želje građana
0
Nikolić: Želim da uspijemo i ostvarimo želje građana
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da želi drugačiju Srbiju, konačno ujedinjenu u borbi za bolji život, oslobođenu od straha od sutrašnjice, kuću koja ima dvoja vrata – na istoku i na zapadu, koja će da bude ravnopravni član EU i koja se nikada neće odreći svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta svog Kosova i Metohije.
"Iskreno želim da uspijemo i ostvarimo želje građana. Ako se budete borili za ljude da pokrenete Srbiju i omogućite bolji život, ja ću da vam pomažem snagom koji mi daje Ustav i način na koji sam izabran“, rekao je Nikolić.

Nikolić je naglasio da želi Srbiju u kojoj će se djeca radovati svakom novom danu, ponosna što imaju priliku da se takmiče sa vršnjacima u svijetu.

On je istakao da je Srbija zemlja koju razara opšta kriza, a dokaz za to je svakodnevni život građana.

Kritikujući prethodnu vlast, Nikolić je rekao da neodgovorno i neznalački sprovedena privatizacija sa mnogim obrisima pljačke narodne imovine, čija je posljedica nezaposlenost i siromaštvo.

Prema njegovim riječima, korupcija, mito i kriminal svake vrste su proizveli opštu nesigurnost građana i nepovjerenje u institucije.

Zapostavljanje sela, napuštanje čitavih krajeva zemlje i pritisak na gradove, negativan priraštaj stanovništva ima za posljedice da nacija stari, a izgledi za budućnost su pesimistični - rekao je Nikolić.

"Popuštali smo pred nedemokratskim principima u razvoju zemlje, a posljedica toga je progon onih građana koji su označeni kao politički suparnici. Mediji su stavljeni pod kontrolu i u vlasništvu su političke elite. Rezultat je politički progon konkurencije", rekao je Nikolić.

On je naveo da je čak i reforma pravosuđa sprovedena u skladu sa partijskim interesima i nalozima, a posljedica toga je sunovrat pravde i pravičnosti u državi.

Nikolić je rekao da se zahvaljuje građanima koji su ga izabrali za predsjednika Srbije i čijom se voljom danas javno zakleo na principe koji su odavno sastavi dio njegovog života.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: