Uz poštivanje nacionalnih interesa
0

Nikolić želi najbolje moguće odnose sa susjedima

FENA
Tomislav Nikolić (Foto: AFP)
Tomislav Nikolić (Foto: AFP)
Izabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić želi najbolje moguće odnose sa susjednim zemljama, izjavio je u nedjelju dužnosnik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić komentirajući Nikolićeve izjave o Vukovaru za list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Đurićev komentar bio je prvi iz redova SNS-a nakon što je novinar FAZ-a Michael Martens u subotu objavom tonskog zapisa dokazao autentičnost Nikolićeve izjave da je "Vukovar bio srpski grad i da se (Hrvati) nemaju tamo zašto vraćati".

Nikolić želi najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regiji, uz poštivanje nacionalnih interesa i rješavanje problema izbjeglih, povratka imovine i drugih pitanja, kratko je rekao Đurić, kako prenosi agencija Beta, na novinarsku zamolbu za komentar te Nikolićeve izjave koju je dao između dva kruga predsjedničkih izbora u Srbiji.

SNS, stranka iz koje je Nikolić formalno istupio nakon pobjede na predsjedničkim izborima, u svojoj je prvoj reakciji u petak demantirala takvu izjavu o Vukovaru i ocijenila je "podlom i podmuklom laži".

Konstitutivna sjednica novog saziva srbijanskog parlamenta na kojoj bi Nikolić trebao položiti prisegu i preuzeti predsjedničku dužnost očekuje se 30. ili 31. maja.