Nakon osam dana
0

Nikolić pojeo vaskršnje jaje i prekinuo štrajk glađu

SRNA
Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić prekinuo je štrajk glađu koji je započeo prije osam dana tražeći raspisivanje prijevremenih parlamentranih izbora, javlja RTS.

Nikolić je, po izlasku iz bolnice, prisustvovao jutarnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu, gdje se pričestio, nakon čega je sa ministrima unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem i vjera i dijaspore Srđanom Srećkovićem u Patrijaršijskom dvoru razgovarao sa Njegovog svetosti patrijarhom srpskim Irinejom.

Oni su u Patrijaršiju ušli zajedno sa patrijarhom Irinejom iz Saborne crkve, a Patrijaršiju su, poslije sat vremena, najprije napustili Dačić i Srećković, a desetak minuta kasnije i Nikolić.

Funkcioner SNS advokat Vladimir Božović rekao je da je Nikolić prihvatio poziv patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija i vladike Irineja bačkog da Vaskrs provede u krugu porodice.

Na pitanje novinara da li je lider naprednjaka prekinuo štrajk glađu, Božović je rekao da su Nikolić i patrijarh razmijenili čestitke i da je Nikolić pojeo vaskršnje jaje.

On je dodao da se Nikolić zahvaljuje medijima što su pratili njegov štrajk glađu i žeđu proteklih dana. 

Patrijarh Irinej ranije nije podržao Nikolićev štrajk glađu i žeđu, rekavši da to nije u skladu sa hrišćanstvom i da postoje drugi načini da se on bori za svoje poliltičke ciljeve. 
Lider naprednjaka jutros je napustio Beogradski kliničko-bolnički centar na Novom Beogradu. 

Nikolić je 16. aprila stupio u štrajk glađu i žeđu, tražeći od vlasti da zakažu vanredne parlamentarne izbore.