Regija
0

Nikolić piše Putinu: Potpišite "Gasni sporazum" i pomozite našoj Srbiji

FENA
Zamjenik predsjednika i predsjednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić zamolio je danas predsjednika Rusije Vladimira Putina "da pomogne Srbiji i potpiše takozvani Gasni sporazum".

"Molim Vas gospodine predsjedniče, posebno poslije jasne i nedvosmislene izjave Sergeja Lavrova, da pomognete našoj Srbiji i potpišete tzv. Gasni sporazum sa aktuelnim čelnicima režima Vojislavom Koštunicom i Borisom Tadićem, a ja ću to shvatiti kao pobjedu politike koju sam vodio i koju ću voditi kad pobijedim i postanem predsjednik Srbije", naveo je Nikolić u pismu Putinu, koje je dostavljeno Tanjugu.

"Napaćena Srbije je u Vama i Ruskoj Federaciji uvijek imala iskrenog prijatelja i saveznika. Uostalom, ovoga puta i zvaničnici Evropske unije, priznajem, jasno su najavili poštovanje narodne volje u Srbiji", navodi Nikolić.

Zamjenik predsjednika SRS-a je u obraćanju Putinu istakao da će njegov potpis na "gasni sporazum" shvatiti kao "pobjedu politike koju je vodio i koju će voditi kada pobijedi na izborima i postane predsjednik Srbije".

Nikolić je zahvalio Putinu zbog toga što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, poštujući nezavisnost Srbije, "našeg malog, ali ponosnog naroda", javno saopćio da Rusija ne želi da se miješa u unutrašnje stvari Srbije i da će poštovati svaki izbor njenih građana.

"To smo od Vas gospodine predsjedniče očekivali, mada su režimski predstavnici u Srbiji pokušali da na svaki način zloupotrijebe čak i jednu Vašu protokolarnu čestitku. Ipak, kao budući predsjednik Srbije, interese Srbije sam uvijek stavljao ispred bilo kakvih ličnih ili partijskih interesa", naveo je Nikolić.

Nikolić je Putinu poželio dobro zdravlje i mnogo uspjeha u radu.