Regija
1

Nikolić: Okončati rekonstrukciju vlade, za izbore ima vremena

FENA
Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić apelirao je večeras na vladu, posebno na Srpsku naprednu stranku, da ubrzano okonča rekonstrukciju i nastave reforme, poručivši da za izbore uvijek ima vremena.

U priopćenju iz Nikolićevog ureda navodi se da građani Srbije s pravom očekuju da im država omogući bolji život i da vlada ostvari uvjete da srpski narod dobije šansu da živi onako kako zaslužuje, kako žive građani u svim modernim državama.

Nikolić podsjeća da je nova koalicija, koja je formirana prije godinu dana, kada je izborom Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije došlo do promjena, kao svoj cilj postavila rješavanje nagomilanih ekonomskih i socijalnih problema, brojnih pitanja koja su godinama unazad akumulirana umjesto da budu rješavana, prenio je Tanjug.

Među njima su, kako se navodi, rješavanje problema Kosova, napredak ka punopravnom članstvu u Europsku uniju i otvaranje novih perspektiva za Srbiju, kroz obnavljanje zapostavljane suradnje s mnogim državama s kojima Srbija baštini tradicionalne prijateljske odnose.

U priopćenju se konstatira da, iako je Vlada Srbije u proteklih godinu dana pokazala sjajne rezultate na mnogim poljima, situacija u Srbiji je i dalje veoma složena, a pokazalo se da nisu svi akteri u Vladi Srbije na adekvatan način shvatili obećanje dano građanima.

Zato je vrijeme za donošenje veoma važnih odluka za budućnost Srbije i njenih građana, vrijeme da se pokaže da vlast mora biti odgovorna prema narodu i da ne može ministar i njegova partija da bude bitniji i preči od interesa običnog građanina, istog onog građanina koji glasa i koji plaća porez svojoj državi, poručio je predsjednik Srbije.

Pokazalo se da pojedini ministri, čija je primarna briga trebalo da budu ekonomski i socijalni oporavak zemlje i dalje smatraju da su nezamjenljivi, iako je očigledno da nisu pokazali rezultate koje su građanima obećali, stoji dalje u priopćenju.

"I ne samo to, oni nisu shvatili da se sistem vrijednosti mijenja i da je neodgovorno ponašanje vlasti prema građanima, kakvo je bilo od 2000. godine do svibanjskkih izbora 2012, na dalje neprihvatljivo. Mi smo građanima prošle godine dali obećanje. Časni ljudi poštuju svoja obećanja", navodi se u priopćenju i dodaje se da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zbog toga apelira na vladu, naročito na najveću stranku u toj vladi Srpsku naprednu stranku, da ubrzano okonča rekonstrukciju i nastavi reforme.

Samo reforme, dodaje se, Srbiju će svrstati u red modernih država i napokon omogućiti bolji život za sve građane.

Nikolić je posebnu poruku uputio Srpskoj naprednoj stranci pozvavši je da se izdigne iznad stranačkih interesa, koji joj sada govore da ide na nove izbore, zbog ugleda koji uživa u narodu.