Regija
0

Nikolić odbacio optužbe kolegija kao neosnovane

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić odbacio je sinoć kao neosnovane razloge zbog kojih je Predsjednički kolegij SRS-a najavio pokretanje disciplinskog postupka protiv njega.

On je rekao Tanjugu da tom odlukom nije iznenađen i da očekuje da na Centralnoj otadžbinskoj upravi u petak bude isključen iz stranke.

Nikolić je izjavio da je Predsjednički kolegij, donoseći takvu odluku, "ispunio nalog iz Haaga" (predsjednika stranke Vojislava Šešelja) da se u stranci ne otvara nikakav proces koji bi omogućio članovima da se opredjeljuju.

Komentirajući sinoćnje obrazloženje za pokretanje disciplinskog postupka, on je rekao da je smiješno da ga optužuju da je iznevjerio ideologiju i program stranke.

"Ja sam stvarao tu ideologiju i taj program", istakao je Nikolić.

Predsjednički kolegij SRS-a saopćio je sinoć da je donio odluku da se na Centralnoj otadžbinskoj upravi pokrene disciplinski postupak protiv Tomislava Nikolića i ostalih članova uprave koji su prešli u novoformirani poslanički klub "Naprijed Srbijo".

Postupak će, kako je saopćeno iz SRS-a, biti pokrenut protiv onih članova uprave "koji su učestvovali u aktivnostima i zastupali u javnosti stavove koji su suprotni programu, politici i ugledu stranke".

Protiv Nikolića, kako je najavljeno, bit će pokrenut postupak i zbog neovlaštenog iznošenja stranačke dokumentacije iz arhive, a protiv svih ostalih koji nisu članovi uprave postupak će biti vođen pred nadležnim stranačkim organima.