Najava za drugi krug izbora
2

Nikolić: Fizički ćemo se obračunati za svaki glas

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je danas da će se on lično i cijela stranka fizički obračunavati za svaki glas u drugom krugu predsjedničkih izbora 20. maja.

"Moram da se organizujem da me ne pokradu u drugom krugu. Ovog puta neće moći da bude krađe ili ćemo da se tučemo zaista kada god budu htjeli da kradu", rekao je Nikolić na sastanku sa članovima Gradskog odbora SNS Beograda.

   Prema njegovim rečima, "SNS ne odustaje od toga da je prvi krug izbora bio neregularan" i odbacio navode tužilaštva da nije bilo krađe na izborima.

   "Tužilaštvo je produžena ruka Demokratske stranke", rekao je Nikolić i ponovio da je spreman da se lično "fizički tuče na biračkom mjestu na kome bude krađe i da neće biti zapisnika sa mesta gde se utvrdi krađa", prenose beogradski mediji.

   Portparol republičkog tužioca Tomo Zorić izjavio je ranije danas da nije bilo falsifikovanja zapisnika sa biračkih mesta, jer su izborni listići,  koje su iz SNS-a prošle sedmice predali policiji s tvrdnjom da je vlast pokrala izbor,  ukradeni nakon prebrojavanja glasova.

   Republička izborna komisija je jučer odbacila prigovor lidera naprednjaka Tomislava Nikolića i odbila njegov zahtjev za poništavanjem izbora na svim nivoima.