Regija
871

Nikolić: Divljaštvo nad Vučićem ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je označio kao pokušaj linčovanja, predstavlja odraz loših odnosa u BiH i pokazatelj mišljenja pojedinih bošnjačkih političara i vjerskih vođa o Srbima.

"Pokušaj linčovanja predsjednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih, odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i vjerske vođe", izjavio je Nikolić, a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Nikolić navodi dalje da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i što je "došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja".

"Niko ne smije da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posjetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo", naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom osiguranju na odanosti.

Predsjednik Srbije ističe dalje da Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da mijenja.

"On ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina poslije građanskog rata“, rekao je Nikolić.