|

"Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova"

"Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova"
0
S
SRNA
3.12.2009. u 14:31
48
komentara
0

dijeljenja
"Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova" Foto: Reuters
Predsjednik Srbije Boris Tadić je rekao da Srbija nikada i ni po koju cijenu neće priznati nezavisnost Kosova i da će u slučaju da Međunarodni sud pravde ne donese mišljenje koje Beograd očekuje, Srbija nastaviti da traga za kompromisnim rješenjima kroz pregovore.
Tadić je nakon susreta sa slovačkim predsjednikom Ivanom Gašarovičem rekao da Srbija neće pristati ni na kakvu podjelu vlastite teritorije i pokušaje etničke secesije svoje južne pokrajine.

On je rekao da Srbija želi što prije da uđe u EU, ali ne traži nikakve povlastice.

Tadić je istakao da Srbija u ovom procesu, međutim, ne želi da prihvati neke posebne uslove koji mogu da se pojave, kao što je priznanje Kosova.

"Mi nikada nećemo na to pristati. To ne može biti uslov", rekao je Tadić.

Govoreći o saradnji sa Euleksom nakon godinu dana od uspostavljanja te misije, on je rekao da je Srbija sa Euleksom imala više pozitivnih nego negativnih iskustava i da očekuje od te misije da nastavi sa uspostavljanjem vladavine prava, jer su Srbi na Kosovu danas najugroženiji narod na evropskom tlu.

"Ima i problema s vremena na vrijeme u saradnji sa Euleksom, ali se oni rješavaju izrazio bih određeno zadovoljstvo saradnjom", rekao je Tadić.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...