|

"Nije istina da se protiv mene vode istrage"

"Nije istina da se protiv mene vode istrage"
0
F
FENA
10.11.2010. u 13:06
0
komentara
0

dijeljenja
"Nije istina da se protiv mene vode istrage" Ivo Sanader
Nezavisni saborski zastupnik i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je, uoči saborske rasprave o radu državnih odvjetništava u 2009., odbacio novinske napise da se protiv njega vode istrage u tri kaznena predmeta, te istaknuo kako ne zna ništa o tome da su u vrijeme dok je bio na čelu HDZ-a u centralu te stranke donošene torbe s novcem.
Sanader je, na novinarske upite ispred sabornice, negirao da mu je bivši HDZ-ov blagajnik Mladen Barišić ili bilo ko drugi nezakonito donosio novac, te izjavio kako ne zna ništa o tome da je njegova bivša stranka bila finansirana nezakonito stečenim novcem.

Upitan ima li kakva saznanja o navodnom postojanju "crnog fonda" u HDZ-u, odgovorio je: "O tome neka svoje kažu institucije koje se bave tim poslom".

Sanader je neistinitima ocijenio novinske napise da se protiv njega vode istrage u tri kaznena postupka (Fimi media, HEP i Ina-Podravka), rekavši da saznanja o tome, kao i javnost, ima samo iz tiska.

"To nije istina. U nas vjerovatno postoje, i to je ono što se vidi iz naših medija, odnosno iz nekih medija, da postoje dva državna odvjetništva, službeno tijelo koje je neovisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje pravi pritisak na to službeno tijelo", poručio je Sanader.

Najavio je kako na taj problem namjerava ukazati i u današnjoj saborskoj raspravi o radu državnih odvjetništava, za koju će, kako je rekao, najvjerovatnije prijaviti svoje izlaganje.

Upitan hoće li poduprijeti taj izvještaj, koje u ovim trenucima u Saboru podnosi glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, Sanader je odgovorio da ga prvo mora čuti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.