Regija
0

Nezadovoljni Vukovarci čekićima razbili ploču s dvojezičnim natpisom

Klix.ba
Foto: Hrv.hr
Foto: Hrv.hr
U Vukovaru je jutros postavljena prva dvojezična ploča i to na zgradi policije Ploče su zatim postavljene na zgradama OŽB Vukovar, Suda i Ureda državne uprave. Međutim, nije dugo trebalo da građani čekićima počnu razbijati table.

Stotinjak građana okupljenih ispred zgrade Porezne uprave u Vukovaru čekićima je odstranilo tablu s dvojezičnim natpisom sa zgrade, objavio je Dnevnik.hr.

Nakon što su skinuli ploču sa zgrade Porezne uprave demonstranti su krenuli prema zgradi Policijske postaje. Usput su naišli i na gradonačelnika Vukovara Željka Sabu koji je bio u službenom automobilu, ali je, vidjevši kolonu rekao vozaču da se vrati na parkiralište ispred zgrade Uprave.

Demonstrante je ispred Ureda državne uprave na nasilno skidanje ploča pozvao Stevo Culej, bivši specijalni policajac i predsjednik Udruge specijalne policije grada Vinkovaca.

"Šta čekate, idemo to riješiti, rekao je Culej. Srbima niko u Vukovaru ne brani da žive, ali ne treba dopustiti da traže previše", kazao je Culej.

Predstavnici Stožera za odbranu hrvatskog Vukovara poručili su će se boriti protiv uvođenja ćirilice te da će sve ploče skinuti.Također, najavili su blokadu cijelog grada.