Hrvatska
0

Nevrijeme poharalo obalu - potopljene rive, srušena stabla, ima i povrijeđenih

FENA
Županijski centar 112 Pazin je tokom protekle noći primio više dojava građana s područja Pazina, Poreča, Pule i Umaga o jakom vjetru koji je rušio drveće i telefonske stupove, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Drveće je zapriječilo više saobraćajnica, a došlo je i do oštećenja električnog kabla u Poreču.

U Ruhcima na području Pazina se urušio krov jedne kuće, te je jedna osoba ostala zatrpana u ruševinama. Povrijeđena osoba je izvučena iz ruševina i prevezena u pulsku Opću bolnicu.

U Poreču je zbog jakog juga i podizanja mora došlo do prelijevanja vode preko ceste ŽC Poreč-Tar-Novigrad, u Antenalu, kod Novigrada te je cesta od 23.30 do noćas u 2.15 sati bila zatvorena za saobraćaj.

Tokom noći registrovano je više dojava građana o odronima na saobraćajnicama splitskog, makarskog i trogirskog područja. Odron veće stijene dogodio se jutros oko 5 sati kod mjesta Živogošće na D8.

U Kaštel Starom i Kaštel Novom more je poplavilo rivu, a valovi su dosezali i sedam metara. Pod djelovanjem ciklone noćas je pod vodom bio i dio Čiova, stari dio Trogira i cijela riva u Vodicama, javili su u petak hrvatski mediji.