"Pogrešno parkirala"
26

Nevjerovatna scena u Zadru: Spašena žena čije je vozilo visilo iznad mora

D. Be.
Nesvakidašnja situacija dogodila se jutros u Zadru, a da shvatite da slika zaista govori više od hiljadu riječi dovoljno je pogledati šta se dogodilo na Trpimirovoj obali.

Vozačica automobila Nissan je izgubila kontrolu nad vozilom i u pokušaju da ispravi volan skoro završila u moru, na drvenom molu. Automobil se zaustavio i nije pao. No, svako pomicanje bilo je prijetnja da padne u more.

Radio Zadar izvještava da gospođa nije paničila, već je nazvala supruga koji je mirno posmatrao akciju spašavanja, dok je ona sjedila mirno u autu kako ne bi prouzrokovala pad vozila čekajući da spasioci stignu i započnu akciju.

"Ni u jednom trenutku se iz vozila nisu čuli vika ili krici, ništa što bi upućivalo na strah i paniku. Žena je s nevjerovatnim strpljenjem sjedila u automobilu i prepustila profesionalcima da obave svoj posao", izvještavaju mediji.

U 20-ak minuta vatrogasci su odradili sve. Osigurali su automobil, a potom i kroz prozorske otvore provukli sajlu i zakačili je za kran dizalice te tako stabilizirali automobil.

Nakon toga žena je izašla iz vozila, poljubila je supruga i odahnula. Kratko se zadržala u vozilu Hitne pomoći, na preventivnom pregledu. No kad je izašla u više je navrata ponovila: "Sva se tresem, još me drži!"

Suprug je na kraju akcije spašavanja na novinarsko pitanje o tome što se dogodilo, odgovorio: "A, ništa, žena je krivo parkirala".