Nevenka Tuđman treći put oslobođena optužbe

F
FENA
16.12.2008. u 17:54
0
1
Nevenka Tuđman treći put oslobođena optužbe
0
Nevenka Tuđman treći put oslobođena optužbe Foto: Vjesnik.hr
Nevenka Tuđman, kći prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđman, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu treći put nepravomoćno oslobođena optužbe da se koristila svojim društvenim položajem i ugledom te bivšem poslovnom partneru Igoru Kneževiću namještala poslove i za to u četiri godine dobila gotovo milion kuna provizije.
Odlazeći sa suda na Zrinjevcu, Nevenka Tuđman je pravosudnim policajcima i portirima rekla kako je ovo zadnji put da se vide. Naime, prema tumačenju prvostupanjskog suda krajem februara duće godine nastupa apsolutna zastara za kazneno djelo za koju se tereti.

Nezadovoljna presudom i činjenicom da sud nije pronašao ključnog svjedoka Kneževića, USKOK-ova tužiteljica Ksenija Pavić najavila je da će se žaliti Vrhovnom sudu. U USKOK-u smatraju da navodne kriminalne radnje optužene nisu završile u februaru 1999., od kada traje desetogodišnji zastarni rok.

"Treći put Bog pomaže", izjavio je novinarima branitelj Nevenke Tuđman odvjetnik Ante Vukorepa koji od prije tvrdi da odvjetništvo devet godina odugovlači postupak radi "detuđmanizacije" Hrvatske, iako zna da je optužena nedužna.

USKOK je Nevenku Tuđman teretio da je omogućila Kneževiću da 1996. izravno, bez javne nabave, sklopi ugovor o konsaltingu s Ministarstvom znanosti zbog čega joj je isplatio nagradu od oko 980 tisuća kuna. Obrana je, pak, tvrdila da su usluge Kneževićeve tvrtke bile manje od 200 hiljada kuna, pa za njih nije trebalo provesti javni natječaj.

Na prvom suđenju Knežević je priznao da je zahvaljujući Nevenki Tuđman u Ministarstvu znanosti postao osoba koja je birala izvođače radova za ugradnju telefonskih centrala na fakultete, zbog čega je uvjetno osuđen na dvije godine zatvora.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: