Ivo Josipović
0

"Neugodno mi je zbog svega oko Sanadera"

SRNA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da mu je neugodno zbog toga što je bivši predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader završio u austrijskom zatvoru.

"Ovih dana sam se sastao sa mnogim strancima, među kojima su bili i ambasadori, i svi me pitaju za Sanadera i hapšenje. Zbog toga mi je neugodno", rekao je Josipović za hrvatske medije.

Sve što se događa, smatra Josipović, neugodno je za cijelu hrvatsku političku scenu i za HDZ. Prema njegovom mišljenju, sada je važno da se sve te stvari riješe, da se donesu zakonite presude bez pritiska bilo koga i onda da se vidi ko se mora kome izviniti i promijeniti politiku.

On je rekao da Hrvatska nije u vanrednoj situaciji, ali je u osjetljivom trenutku.

"Među građanima je zavladao pesimizam i svi se pitaju što se događa, kakva nam je zemlja i kuda idemo. Ove afere podstiču na takve osjećaje", naglasio je Josipović, tvrdeći da bi ove najnovije afere mogle biti optimistične nakon što se provedu svi postupci, a određeni ljudi iz njih izvuku pouke.

Hrvatski predsjednik smatra da je bitno da se cijeli postupak provede bez hajke. On je upozorio da je prošlo vrijeme kada je politika mogla sve da diktira te da sada institucije moraju da obavljaju svoj posao nepristrano.

Večeras je direktor Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) Dinko Cvitan potvrdio da je Sanaderu blokirana sva imovina.