|

Nestala hrvatska starleta Simona Gotovac, policija raspisala potragu

Nestala hrvatska starleta Simona Gotovac, policija raspisala potragu
38
Klix.ba
20.1.2015. u 20:46
54
komentara
38

dijeljenja
Nestala hrvatska starleta Simona Gotovac, policija raspisala potragu Simona Gotovac
Za Simonom Gotovac, bivšom suprugom Ante Gotovca bit će raspisana policijska potraga budući da joj sud već u nekoliko navrata nije uspio uručiti poziv za svjedočenje u postupku zbog malverzacija u firmi "Minimoto Servis", javlja Novi list.
Riječ je o firmi kojoj je Ante Gotovac bio direktor te je tu svoju funkciju, prema optužnici, zloupotrebljavao od sredine februara 2008. do sredine januara 2009. godine.

Tada je, tvrdi tužilaštvo neosnovano podizao novac s računa, oštetivši firmu za ukupno 822.200 kuna.

Danas je svjedočila bivša pomoćnica u računovodstvu Gotovčeve firme, Ana Ivančić, koja je imala pravo raspolagati novcem sa službenog računa, no nikada to nije činila bez naloga direktora.

Prema njenim riječima Gotovac je uvijek potpisivao isplatnice za novac što ga je preuzmao. U pitanju nisu bili veliki iznosi, maksimalno sedam hiljada kuna, dodala je. Međutim, potvrdila je i isplatu sto hiljad kuna što ih je Ante Gotovac prebacio iz "Minimoto Servisa" u firmu "Simona produkcija".

"Uvjeravao me da neće biti nikakvih problema s prebacivanjem tih sredstava i da će se iz 'Simona produkcije' sva sredstva vratiti", rekla je svjedokinja prisjetivši se i da je Simona Gotovac radila promociju za "Minimoto Servise".

Sama Simona Gotovac, čiju adresu stanovanja ne zna ni njen bivši muž, trebala bi se o svemu tome očitovati u nastavku procesa, javlja Novi list .
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...