{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neredi na protestu u Prištini: Policija ponovo suzavcem rastjeruje demonstrante

A
27.1.2015. u 14:17
5
43
Neredi na protestu u Prištini: Policija ponovo suzavcem rastjeruje demonstrante
5
Neredi na protestu u Prištini: Policija ponovo suzavcem rastjeruje demonstrante
Foto: AFP
Policija Kosova ponovo je intervenisala velikim količinama suzavca u pravcu demonstranata, koji su se vratili na trg Skenderbeg u centru Prištine, kako bi ih potpuno udaljila sa tog mjesta. Ima povrijeđenih i privedenih. Stigla su i kola hitne pomoći, koja odvoze povrijeđene.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Veliki broj demonstranata, koji su se okupili oko podneva u centru Prištine na poziv Pokreta "Samoopredeljenje" kako bi protestovali sa zahtjevom za smjenu ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića i za zaštitu kombinata Trepča, nalazi se sada na Trgu Majka Tereza udaljenom stotinjak metara od mjesta na kojem su počeli protest.

Predhodno je Policija Kosova saopštila da se pridržava operativnog plana za današnji protest, ali da je oko 12,45 sati, “nakon huškačkih govora od strane organizatora, grupa demonstranata počela da napada policiju bacajući različite predmete, tvrde predmete, pirotehnička sredstva u pravcu policijskih jedinica, koje su bile prinuđene da intervenišu kako bi spriječile takve napade, koristeći zakonska policijska sredstva”.

Protest u centru Prištine je prekinut samo pola sata nakon početka, jer je došlo do sukoba policije i prve linije demonstranata uz gvozednu ogradu, koju je policija postavila još jutros.

Predhodno su organizatori protesta iz “Samoopredeljenja” dali ultimatum od 15 minuta policiji da ukloni gvozdene prepreke, kojima je  jutros okružila zgradu Vlade Kosova. Policija je tražila da se demonstranti udalje od ograde, ali su demonstranti to odbili i tada je došlo do prvog sukoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: