{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema porasta vodostaja Save

F
12.11.2012. u 12:12
0
0
Nema porasta vodostaja Save
0
Nema porasta vodostaja Save
Foto: Arhiv
Padavine koje su u protekla 24 sata zabilježene u Sloveniji i Hrvatskoj nisu imale značajan utjecaj na porast vodostaja rijeke Save.
U Sloveniji nije došlo do značajnog porasta njenog vodostaja, pa tako ni do formiranja značajnijeg vodnog vala na Savi, budući da je glavnina padavina pala na području sjevorozapadne i jugozapadne Slovenije, u slivu rijeke Soče i Vipave, izvijestio je danas Glavni centar za odbranu od poplava Hrvatskih voda.

Kako je tokom današnjeg dana predviđeno još padavina na slivu Save, Savinje i Krke pratit će se stanje te pravovremeno izdati prognoze o eventualnom formiranju vodnog vala rijeke Save u Sloveniji.

Predviđena protoka rijeke Drave iz Austrije na ulasku u Sloveniju tokom jutra se očekuje u iznosu od 1200 m3/s. Ovaj vodni val se očekuje u Hrvatskoj u popodnevnim satima, no prognozirani protok, kako navodi Centar za odbranu od poplava, ne bi trebao predstavljati veću opasnost, budući da će sva oštećenja nasipa tokom dana biti sanirana.

Tokom jutarnjih sati došlo je do naglog porasta vodostaja rijeke Kupe u gornjem toku, dok su vodostaji rijeke Mure i tokom noći bili u blagom opadanju.

Vodostaji rijeke Drave uzvodno od Osijeka su u opadanju, dok su na nizvodnom dijelu u blagom porastu. Radi se o prethodnom vodnom valu koji je trenutno na području grada Osijeka, te se očekuje da bez velikih problema dođe do ušća u Dunav.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: