{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nekoliko hiljada građana Beograda protiv Parade ponosa

S
27.9.2014. u 21:49
161
319
Nekoliko hiljada građana Beograda protiv Parade ponosa
161
Nekoliko hiljada građana Beograda protiv Parade ponosa
Foto: Blic.rs
Na Trgu Republike u centru Beograda okupilo se nekoliko hiljada građana koji protestuju zbog održavanja Parade ponosa, koja je najavljena za sutra.
Protest se održava u organizaciji pokreta "Dveri", a okupljeni nose parole "Neću tatu i tatu" i skandiraju "Pederi neće šetati!", kao i slične poruke protiv održavanja Parade ponosa.

Okupljenima na skupu, koji je počeo intoniranjem himne "Bože pravde", obratili su se lideri "Dveri" Vladan Glišić i Boško Obradović, koji su poručili da se neće razići dok ne stigne odluka o otkazivanju Parade ponosa planirane za sutra.

On je pozvao vlast da "pomogne poplavljenim, umjesto što plaća `gej paradu`".

Obradović je naglasio da su se građani okupili da bi promovisali volju većine da se "gej parada" ne održi i upitao "da li je moguće da vlast nameće volju gejeva, a ne sluša volju naroda i patrijarha"?

"Ovo čak više nije pitanje parade, već porodične Srbije. Ne dozvolimo da privilegovane manjine utiču na život i volju većine", rekao je Obradović.

Na skupu je na video-bimu prikazan i ruski dokumentarni film "Sodom", koji govori o štetnim posljedicama koje po omladinu ostavlja "gej parada".

Za sutra u 12.00sati najavljena je Parade ponosa na potezu od Vlade Srbije do platoa ispred Skupštine grada Beograda, a na njoj su učešće najavili pojedini ministri u Vladi Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija u Srbiji, pojedinih ambasada zapadnih zemalja, nekih opozicionih partija i nevladinih organizacija.

Za medijsko praćenje Parade ponosa akreditovano je oko 400 novinara, domaćih i stranih. Predviđene su velike mjere obezbjeđenja.

Očekuje se da večeras Biro za koordinaciju službi bezbjednosti donese konačnu odluku da li će sutra biti održana Parade ponosa ili ne.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: