Regija
161

Nekoliko hiljada građana Beograda protiv Parade ponosa

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Na Trgu Republike u centru Beograda okupilo se nekoliko hiljada građana koji protestuju zbog održavanja Parade ponosa, koja je najavljena za sutra.

Protest se održava u organizaciji pokreta "Dveri", a okupljeni nose parole "Neću tatu i tatu" i skandiraju "Pederi neće šetati!", kao i slične poruke protiv održavanja Parade ponosa.

Okupljenima na skupu, koji je počeo intoniranjem himne "Bože pravde", obratili su se lideri "Dveri" Vladan Glišić i Boško Obradović, koji su poručili da se neće razići dok ne stigne odluka o otkazivanju Parade ponosa planirane za sutra.

On je pozvao vlast da "pomogne poplavljenim, umjesto što plaća gej paradu".

Obradović je naglasio da su se građani okupili da bi promovisali volju većine da se "gej parada" ne održi i upitao "da li je moguće da vlast nameće volju gejeva, a ne sluša volju naroda i patrijarha"?

"Ovo čak više nije pitanje parade, već porodične Srbije. Ne dozvolimo da privilegovane manjine utiču na život i volju većine", rekao je Obradović.

Na skupu je na video-bimu prikazan i ruski dokumentarni film "Sodom", koji govori o štetnim posljedicama koje po omladinu ostavlja "gej parada".

Za sutra u 12.00sati najavljena je Parade ponosa na potezu od Vlade Srbije do platoa ispred Skupštine grada Beograda, a na njoj su učešće najavili pojedini ministri u Vladi Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija u Srbiji, pojedinih ambasada zapadnih zemalja, nekih opozicionih partija i nevladinih organizacija.

Za medijsko praćenje Parade ponosa akreditovano je oko 400 novinara, domaćih i stranih. Predviđene su velike mjere obezbjeđenja.

Očekuje se da večeras Biro za koordinaciju službi bezbjednosti donese konačnu odluku da li će sutra biti održana Parade ponosa ili ne.