Pozadina antentata na premijera
0

Nebojša Čović naručio ubistvo Zorana Đinđića?

Sarajevo-x.com
Nebojša Čović
Nebojša Čović
Bivši član zemunskog klana, koji je nakon obračuna sa Sretkom Kalinićem uhapšen u Hrvatskoj, nedavno je potvrdio da je ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđiča naručio izvjesni "Ćoki". Advokat iz Beograda, Srđa Popović, smatra da se radi o bivšem potpredsjedniku vlade Nebojši Čoviću.

Popović je za crnogorski radio Antena M izjavio da je Simovićev iskaz "potpuno neodređen". On smatra da je važno što je Simović Tužiteljstvu za organizovani kriminal ispričao sve o osobama koje su upletene u antentat na Đinđića.

Nakon Popovićeve izjave je reagovao i Čović. On je rekao da je najgore odgovarati na "besmislene priče i insinuacije". Čović smatra da, ako je takvu izjavu Popović zaista dao, onda je on sam rekao Simoviću šta da kaže.

Simović je ranije govorio o susretu sa Miloradom Ulemekom Legijom, vođi "crvenih beretki", koji mu je najavio atentat na Đinđića. Tada je Legija navodno u novinama precrtao Đinđićevu fotografiju, rekao da je bio na sastanku, te da je antentat na premijera Srbije zatražio "Ćoki". Simović je upitao ko je "Ćoki", nakon čega je Legija rekao "Ćoravi" i pored slike napisao ime i prezime naručioca atentata, piše Index.hr.