Skandal u RH
1

Ne stišava se bura zbog fotomontaže hrvatskog ministra s prostitutkom i drogom

Klix.ba
Screenshot/Nacional
Screenshot/Nacional
U Hrvatskoj se ne stišava bura u vezi s objavljenom fotomotažom hrvatskog ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića s prostitutkom, spreman da konzumira drogu.

Politički sedmičnjak "Nacional" objavio je fotografije i članak pod naslovom "Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića", kojima se, kako ističu, htjelo politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i izazvati potres u Vladi.

Tolušić je odmah izjavio kako se radi o fotomontaži i poručio kako on ne nosi cipele kakve nosi muškarac na navodno montiranoj fotografiji. U međuvremenu je u obranu Tolušića skočila Vlada, oglasila se i predsjednica, a u slučaj su se uključili i SOA, DORH i USKOK.

Obavještajna agencija je, kako prenosi Index, ustanovila da je riječ o vrlo kvalitetnoj i sofisticiranoj montaži, ali ipak samo montaži. Analizom fotografija agenti su otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji. Riječ je o apartmanu koji nosi naziv Central Business Apartmani u Zemunu, a fotografije apartmana dostupne su i na Booking.com.

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić rekao je sinoć u emisiji HRT-a kako su oni objavili te fotografije jer je postojao "nedvojbeni javni interes".

Dužnosnici HDZ-a oko afere "fotomontaža" redom brane Tolušića, ističući kako mu želi naštetiti “poljoprivredna mafija kojoj je Tolušić uskratio sredstva”. No, dio HDZ-ovaca vrlo je sumnjičav oko ove afere, uz tvrdnje kako je cijela priča puna nelogičnosti, prenosi Jutarnji.hr.