|

Navijaču Zvezde dvije godine zatvora za napad na Čedomira Jovanovića

Navijaču Zvezde dvije godine zatvora za napad na Čedomira Jovanovića
0
S
SRNA
26.12.2013. u 13:57
7
komentara
0

dijeljenja
Navijaču Zvezde dvije godine zatvora za napad na Čedomira Jovanovića Čedomir Jovanović (Foto: Facebook)
Viši sud u Beogradu osudio je danas na dvije godine zatvora jednog od vođa navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u aprilu ove godine u restoranu "Čarda" u Segedinu.
Istom presudom Dunjiću je ukinut pritvor u kom je bio od aprila ove godine, ali koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Leo Petrović osuđen je, takođe zbog napada na Jovanovića, na uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom provjere od dvije godine, prenosi Tanjug.

Sudija Slađana Marković prilikom izricanja presude rekla je da su Dunjić i Petrović osuđeni za krivično djelo nasilničko ponašanje, ali ne kako je to opisano u optužnici na sportskoj priredbi, već u restoranu koji je na putu do plivališta.

Sud je, kako je dodala, utvrdio i da oni svojim postupkom nisu izazvali nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju za šta su, takođe, bili optuženi.

Sudija Marković poručila je Dunjiću da je tako visoku kaznu dobio zbog više osuda za nasilničko ponašanje i izrazila nadu da se više "neće sa njim viđati po sudnicama".

Ona je dodala da je Dunjiću pritvor ukinut jer ne postoji bojazan da će u kratkom roku ponoviti krivično djelo.

Petrović je osuđen na uslovnu kaznu jer je, prema riječima sudije, samo verbalno vrijeđao Jovanovića.

Dunjić i Petrović su se teretili da su 17. aprila u Segedinu, uoči vaterpolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, napali Jovanovića koji je bio sa suprugom i prijateljima.

Tokom suđenja saslušani su kao svjedoci i Jovanović i njegova supruga Jelena, i brojni drugi očevici, a sud je pregledao i video snimke sukoba.

Jovanović je tvrdio da ga je Dunjić napao najprije verbalno vrijeđajući ga kao "izdajnika Kosova" , a potom i fizički, dok je Dunjić tvrdio da je spriječio napad na predsjednika LDP-a.

Dunjić je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu "Kalipso", nakon amnestije pušten je iz zatvora prošle godine u novembru.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...