|

Natprosječno visoke temperature: U Podgorici izmjereno 19 stepeni, u Zenici 15

Natprosječno visoke temperature: U Podgorici izmjereno 19 stepeni, u Zenici 15
46
A
Anadolija
28.12.2013. u 15:31
26
komentara
46

dijeljenja
Natprosječno visoke temperature: U Podgorici izmjereno 19 stepeni, u Zenici 15 Foto: Arhiv/Klix.ba
Unatoč predviđanjima nekih evropskih i balkanskih meteorologa da će decembar na Balkanu biti prilično hladan, temperature izmjerene danas u većim gradovima regije pokazuju sasvim suprotnu sliku. U Sarajevu je izmjereno devet, Zagrebu deset, Beogradu 13, a najtoplije je bilo u prijestolnici Crne Gore, Podgorici, gdje je izmjereno 17 stepeni.
Prosječne temperaure za ovo doba godine u kontinenetalnim gradovima trebala bi iznosit od nula do pet stepeni celzijeve skale međutim današnja slika nešto je drugačija od očekivanog. 

Prema posljednjim mjerenjima u Bosni i Hercegovini najviše temperature zabilježene su u Trebinju i Zenici gdje je izmjereno 15 stepeni celzija, dok je u Sarajevu zabilježena temperatura iznosila devet stepeni.

Najviša izmjerena temperatura u Srbiji zabilježena je u Banatskom Karlovcu gdje je bilo 15 stepeni, dok je u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu izmjereno 13 stepeni celzija.

U Zagrebu je prema posljednjim mjerenjima zabilježeno 10 stepeni, dok je Osijek nešto hladniji sa 7 stepeni. 

Na primorju prema posljednjim mjerenjima najtoplije je u Ulcinju gdje je zabilježeno 19 stepeni, slijedi Hvar sa 18, Dubrovnik 17, te Neum sa 14 stepeni. 

Ibrahim Hadžismajić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH kazao je da je danas na području Bosne i Hercegovine zabilježeno pretežno vedro vrijeme. Za sutra je također najavio sunčano, te postepeno naoblačenje.
 

 
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...