{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljeno suđenje pripadnicima klana Darka Šarića

F
10.6.2013. u 13:35
0
2
Nastavljeno suđenje pripadnicima klana Darka Šarića
0
Nastavljeno suđenje pripadnicima klana Darka Šarića
Darko Šarić
U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iza zatvorenih vrata nastavljeno objedinjeno suđenje svim pripadnicima klana odbjegloga Darka Šarića koji su optuženi za krijumčarenje ukupno 5.754 kilograma kokaina iz Urugvaja, Argentine i Brazila u Zapadnu Europu.
Suđenje je zatvoreno za javnost zbog svjedočenja svjedoka suradnika Draška Vukovića tako da se podaci koje on bude iznio u sudnici ne mogu javno objavljivati.

Suđenje ovoj grupi trebalo bi da se nastavi u četvrtak.

Proces se vodi po šest spojenih optužnica kojima je obuhvaćeno ukupno 39 članova Šarićeve ekipe, iako se na optuženičkoj klupi Specijalnog suda nalazi svega 11 optuženih, jer je njih 16 u bijegu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka suradnika.

Šarićeva grupa počela je da se raspada prije tri i po godine nakon međunarodne akcije "Balkanski ratnik", kada je u urugvajskoj luci zapljeno oko 2.2 tone kokaina, na jahti hrvatskog državljanina Anastazija Martinčića, također pripadnika Šarićeve ekipe.

Darku Šariću i osobama koje su povezane s njim u protekle tri godine oduzeto je niz nekretnina, luksuznih vila, kuća, stanova, lokala, poljoprivrednih dobara, poduzeća, hotela, automobila, kao i sav prateći inventar.

I pored svih optužnica, istraga se u ovom slučaju i dalje nastavlja, posebno u pravcu veza tog klana sa državnim strukturama u Srbiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: