{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljeno suđenje Ceci Ražnatović, pjevačica ni danas nije došla u sud

F
25.9.2013. u 15:46
0
42
Nastavljeno suđenje Ceci Ražnatović, pjevačica ni danas nije došla u sud
0
Nastavljeno suđenje Ceci Ražnatović, pjevačica ni danas nije došla u sud
Ceca Ražnatović
Viši sud u Beogradu naložio je danas prikupljanje obavještenja i saslušanje svjedoka iz Komercijalne banke povodom sefa koji je Željko Ražnatović Arkan imao u toj banci.
Sud je tu odluku donio danas u nastavku suđenja folk pjevačici Svetlani Ražnatović koju Vojislav Đurković iz Bijeljine tuži za dug od 116.063 eura, na prijedlog njegovog punomoćnika.

Sljedeće ročište, kada bi trebalo da se saslušaju svjedoci iz Komercijalne banke, zakazano je za 10. decembar rekla je Tanjugu portparolka suda Dušica Ristić. Ražnatović nije danas došla u sud, mada i nije u zakonskoj obavezi da to učini pošto je ovlastila punomoćnika da njene interese zastupa na sudu.

Ona osporava dug Đurkoviću, jer je pare pozajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Ovaj proces je inače bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dijela te kuće radi namirenja duga prema Đurkoviću, ali je krajem januara 2012. postupak izvršenja obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo pošto je usvojio njen zahtjev za reviziju i naložio novo suđenje.

Najviši sud je upozorio da nasljednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog nasljednog dijela.
Ražnatovićkina kuća u Ljutice Bogdana je bila pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će uplatiti državi još 500.000 eura do kraja juna ove godine, od milion i po koliko joj je presudom Višeg suda u Beogradu određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba Obilić na čijem je čelu bila. Ona je svoju obavezu izmirila u ponedjeljak i čeka se brisanje hipoteke sa kuće.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, poslije sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dijela novca od transfera 10 fudbalera Obilića i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: