{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena istraga o pogibiji bivšeg predsjednika Makedonije

S
10.10.2012. u 09:11
0
0
Nastavljena istraga o pogibiji bivšeg predsjednika Makedonije
0
Nastavljena istraga o pogibiji bivšeg predsjednika Makedonije
Boris Trajkovski
Makedonski ministar unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da će biti nastavljena istraga o pogibiji bivšeg predsjednika Makedonije Borisa Trajkovskog, te da će pažljivo biti razmotreni svi dokazi iz posljednjeg izvještaja i u nezavisnom postupku biti dat konačni sud.
"Čvrstinu dokaza treba da ocijeni sud u eventualnom postuku, ali smatram da je posljednji izveštaj, koji je bio predmet razmatranja u Vladi, a pripremljen od strane nezavisne komisije, bacio svjetlo na događaje koji predhodno nisu razmatrani", rekla je Jankulovska odgovarajući na pitanje novinara u Skoplju dokle je stigla istraga u tom slučaju.

Ona je pojasnila da je posljednji izvještaj sadržavao podatke koji u prethodnim izvještajima predatim tužiocu i razmatranim u okviru istrage nisu uzeti u obzir.

Jankulovska je insistirala da se sačeka kraj istrage, naglasivši da su odgovori koji dolazi od vlasti u BiH u proteklih nekoliko mjeseci pozitivniji u odnosu na sve prethodne.

"Smatram da taj izvještaj, imajući u vidu da već imamo izvještaj koji je različit u odnosu na sve drugo što je prethodno bilo razmotreno, zaslužuje dužnu pažnju kako naših tako i vlasti u BiH", rekla je Jankulovska.

Makedonski predsjednik Boris Trajkovski i njegovih osam saradanika i članova posade poginuli su u avionskoj nesreći kod Mostara 26. februara 2004. godine.

Komisija za ispitivanje uzroka nesreće, koju je formiralo Vijeće ministara BiH, zaključila je da je uzrok pada aviona bila "proceduralna greška pilotske ekipe u fazi slijetanja na mostarski aerodrom, koja je dovela do toga da avion udari u brdo".

Tužilaštvo BiH za avionsku nesreću kod Mostara nikoga nije optužilo, jer je istraga pokazala da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka. Makedonija je inicirala otvaranje nove istrage o padu aviona i predložila formiranje mješovite radne grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: