Zadar
0

Nastavljena intenzivna potraga za Cessnom

FENA
Na Velebitu je danas nastavljena intenzivna potraga za nestalim avionom Cessna i članovima posade. Kako se doznaje u Stožeru za potragu pri Policijskoj upravi zadarskoj, u potragu je danas uključen približno isti broj tragača kao i jučer, kada je za nestalom Cessnom i njenom posadom tragalo oko 160 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), specijalne policije, interventne jedinice PU zadarske i čuvari Nacionalnoga parka Paklenica.

Meteorološki uslovi na Velebitu iznimno su teški, a danas pada i kiša, što još više otežava potragu te onemogućuje potragu iz zraka. Po navodima Stožera za potragu, oko podneva će jutarnju smjenu zamijeniti novi tragači, koji će na Velebit biti prevezeni letjelicama.

Područje potrage za avionom i članovima posade suženo je na okolinu Vaganskog vrha na Velebitu, no u Stožeru kažu kako je očito da je avion pao na visini koja još nije dostupna tragačima koji za nestalim avionom tragaju na tlu.

Avion Cessna u kojem su, po službenim informacijama, bile tri osobe, a prema pisanju nekih medija četiri, nestao je u četvrtak oko 16 sati. Riječ je o privatnom avionu u vlasništvu Josipa Crnčevića, koji je iz Zagreba prema Zadru krenuo u četvrtak oko 15 sati.