{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak suđenja Iliji Jurišiću

F
FENA
12.6.2008. u 13:03
0
0
Nastavak suđenja Iliji Jurišiću
0
Nastavak suđenja Iliji Jurišiću
U nastavku suđenja Iliji Jurišiću, optuženom za učešće u napadu na kolonu JNA u Tuzli 1992., svjedočio je Tatomir Kulišić, koji je tada ranjen.
Kulišić je pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu rekao da je 15. maja 1992., kada je u popodnevnim satima kolona krenula, začuo pucnjavu i vidio da je pogođen vozač kamiona u kojem je bio.

"Pucalo se na vojsku sa svih strana. Bora (vozač) je pogođen i rekao sam svima da iskaču iz kamiona. Nas četvorica smo iskočili, i tada sam ranjen", rekao je svjedok, prenijele su agencije.

Prema njegovom iskazu, oni su otišli do obližnje zgrade gdje ih je sačekala lokalna policija kojoj su predali puške.

U toj zgradi, naveo je Kulišić, bilo je i drugih ranjenika a sutradan su odvedeni u bolnicu na Gradini.

Kulišić je kazao da je u bolnici bio maltretiran, zatim su ih odveli u policijsku stanicu, a potom u zatvor u Tuzlu.

Jurišić, koji je bio pripadnik rezervnog sastava MUP-a Bosne i Hercegovine i visoki starješina u operativnom štabu Službe javne bezbjednosti Tuzla, tereti se da je izdao naređenje da se otvori vatra na kolonu JNA koja se povlačila iz tuzlanske kasarne.

Izjašnjavajući se o optužnici, Jurišić je, na početku suđenja 22. februara, negirao svoju krivičnu odgovornost, tvrdeći da je samo prenio naređenje svoga pretpostavljenog Mehe Bajrića da se na vatru odgovori vatrom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: