{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak interventnog uvoza plina iz Njemačke

F
16.1.2009. u 10:50
0
0
Nastavak interventnog uvoza plina iz Njemačke
0
Nastavak interventnog uvoza plina iz Njemačke
Hrvatska je nastavila s interventnim uvozom plina, pa tako i danas u hrvatski plinski transportni sustav od njemačkog E.ON Ruhrgasa pristiže 40.000 prostornih metara plina na sat, javila je Hina.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
INA je uspjela dogovoriti nastavak interventnog uvoza plina, ali s obzirom na kriznu situaciju zbog prekida isporuka ruskog plina Europi, takav se uvoz dogovara gotovo na dnevnoj bazi, jer nitko ne želi preuzeti dugoročnije obveze, kažu u Ini.

Interventni uvoz plina započeo je u subotu, 10. siječnja, i od tada od njemačkog E.ON Ruhrgasa dolazi 40.000 prostornih metara. Taj je uvoz bio dogovoren najprije za tri dana, pa je produžen za još tri dana, a dogovoren je i njegov nastavak.

Iz Plinacra ističu kako je hrvatski plinski transportni sustav siguran i opskrba plinom zaštićenih kupaca i dalje sigurna i nesmetana.

U Hrvatskoj su također i dalje na snazi mjere obustave ili redukcije na tehnološki minimum plina industrijskim i ostalim nezaštićenim kupcima, a kako bi se osigurala nesmetana opskrba plinom zaštićenih kupaca (kućanstva, bolnice, škole, dječji vrtići i ostale ustanove od posebne javne važnosti).

Hrvatska, kao ni ostale europske zemlje, ni danas ne dobiva plin iz Rusije i potrošnju zadovoljava domaćom proizvodnjom, plinom iz skladišta Okoli, interventnim uvozom i preusmjeravanjem dijela ENI-jevog plina iz Sjevernog Jadrana.

Domaća proizvodnja s polja na kopnu i sjevernom Jadranu radi punim kapacitetom, a čak je nešto i povećana pa je s dosadašnjih ukupno oko 200 do 210 tisuća prostornih metara na sat trenutna proizvodnja oko 216 tisuća prostornih metara na sat, a u skladištu Okoli trenutno je oko 330 milijuna prostornih metara plina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: