Regija
0

Nastavak afere Pukanić

FENA
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) priopćilo je sinoć kako je završio inspekcijski nadzor o postupanju Centra za socijalnu skrb Zagreb i zdravstvenih ustanova u tretmanu Mirjane Pukanić.

Zdravstveno-inspekcijskim nalazom utvrđeno da je izabrana liječnica obiteljske medicine 3. travnja 2008. izdala uputnicu za bolničko psihijatrijsko liječenje za pacijenticu, a osobno ju nije pregledala i napisala propisanu ispravu o tom pregledu, navodi se u priopćenju i dodaje kako po navedenoj uputnici nije obavljena hospitalizacija.

MZSS navodi kako je služba Ustanove hitne medicinske pomoći Zagreb pacijenticu prevezla u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče na temelju procjene o potrebi za liječenjem u jedinici intenzivnog liječenja koja je ustrojena pri toj bolnici. Ta je bolnica, navodi se, zakonito provela postupak prisilna zadržavanja i prisilna smještaja pacijentice u psihijatrijsku ustanovu.

Izvješće i nalaz o provedenu nadzoru bit će proslijeđeni Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, Hrvatskoj liječničkoj komori, Povjerenstvu za stručna pitanja i stručni nadzor radi postupanja u okviru svojih nadležnosti.