Sve zbog lepinja?
40

Nasilnici prljali i razbijali po pekari u Hrvatskoj, sve snimila nadzorna kamera

S.H.P.
Grupa od pet mladića na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Hrvatskoj napravila je nered i načinila znatnu štetu u jednoj pekari u Sinju. Razbojnici su ušli u pekaru i počeli razbacivati hranu, uzimati piće i prolijevati ga. Kako piše Večernji list, mladići su rukama mazali zidove pa i hrvatsku zastavu koja je bila istaknuta u pekari zbog praznika.

Priča o cijelom događaju pokrenuta je na nekoliko Facebook stranica. Uzrok ovakvog ponašanja je, kako neki komentatori navode, to što im u toj pekari prilikom odigravanja jednog humanitarnog malonogometnog turnira nisu htjeli prodati lepinje, piše Dalmacija News. Iako su u pekari bile nadzorne kamere, razbojnici ni u jednom momentu nisu pomislili na to da prestanu uništavati prostor. S obzirom na to da niko od pet mladića tokom uništavanja pekare nije bio maskiran, policija ih je brzo identificirala.

Svi su prijavljeni za kršenje Zakona o javnom redu i miru te im prijeti od 200 do 1.300 kuna kazne (od 50 do 370 KM). No kriminalistička obrada protiv dvojice mladića još traje jer istražitelji smatraju da su povrijedili ugled Republike Hrvatske prljajući zastavu. Za to im prijeti do godinu dana zatvora, piše 24sata.