Četverogodišnja zapljena u RH
0

Našice: Spaljeno pola tone opojnih droga

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U tvornici Našicecement d.d. danas je spaljeno oko 500 kilograma opojnih droga oduzetih tokom provođenja policijskih akcija u posljednje četiri godine.

U pećima ove tvornice spaljena je droga oduzeta tokom 1278 policijskih akcija, a riječ je o pretežno manjim zapljenama droga, koje su policijski službenici obavili u razdoblju od 2005. do 2009. godine.

Ulična vrijednost droge koja je danas uništena procjenjuje se na više od 300.000 eura.

Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić najavio je kako će se strategija djelovanja protiv zlopotrebe opojnih droga ubuduće zasnivati na tome da se zadaća smanjenja ponude droga i ulična redukcija u potpunosti prepustiti lokalnim policijskim postajama, dok će težište rada policijskih uprava i Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, biti borba protiv krijumčarenja droga te nositelja tih aktivnosti i njihovih kriminalnih organizacija.

Izvijestio je kako je većina zaplijenjene marihuane uzgojena u Albaniji, te se preko Hrvatske krijumčari u zemlje Europske unije, a posljednjih se godina bilježi porast krijumčarenja sintetičkih droga, posebno kokaina, i to cestovnim pravcima, od zapada prema istoku.