{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Naša je težnja što brža integracija u EU'

F
3.2.2009. u 12:21
0
0
'Naša je težnja što brža integracija u EU'
0
'Naša je težnja što brža integracija u EU'
Predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasniqi izjavio je u utorak u Prištini da Kosovo teži što bržoj integraciji u Europsku uniju te ulasku u Vijeće Europe što je moguće prije.
Krasniqi je ovo rekao u razgovoru s parlamentarnim izaslanstvom Vijeća Europe, koje predvodi Bjorn Von Sydow kao izvjestiteljica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe za Kosovo.

Parlamentarno izaslanstvo Vijeća Europe doputovalo je u četverodnevniposjet Kosovu kako bi se upoznalo sa stanjem na Kosovu od proglašenja neovisnosti 17. februara prošle godine. U razgovoru s predsjednikom kosovskoga parlamenta Jakupom Kransiqijem izaslanstvo se posebno zanimalo za dosadašnje odnose kosovskog parlamenta i drugih institucija s Vijećem Europe i težnjama da se ti odnosi pojačaju.

Krasniqi je upoznao izaslanstvo s kosovskim zakonodavstvom, posebno dijelom koji se odnosi na položaj manjinskih zajednica, prije svega Srba na Kosovu, kao i s problemima njihove zastupljenosti u kosovskom parlamentu.

Voditeljica izaslanstva Vijeća Europe Bjorn Von Sydow kazala je kako je impresionirana postignućima Kosova za kratko vrijeme od proglašenja neovisnosti, posebno istakavši dobru saradnju kosovskog parlamenta s parlamentima Francuske, Njemačke, Belgije i Slovenije, te je najavila kako će opširno izvijestiti Vijeće Europe o stanju na Kosovu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: