Šibenik
0

Naprava koja je eksplodirala podmetnuta pod auto

FENA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Uzrok eksplozije na šibenskoj Obali dr. Franje Tuđmana koja se dogodila kod zgrade Šibensko-kninske županije danas nešto prije 8 sati i u kojoj su povrijeđene tri osobe, eksplozivna je naprava za koju se sumnja da je bila postavljena pod vozilo "alfa romeo", šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak iz Šibenika, saopćila je danas PU Šibensko-kninska.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ručnoj bombi M75 koja je bila postavljena pod automobil zaštitara iz "Šibenik Securityja".

"Prema nastalim oštećenjima na vozilu i zgradi Županije, a koja su u vidu probijanja stakala, oštećenja fasade i lima osobnog vozila i motocikla, sumnja se na postavljanje nepoznate eksplozivne naprave pod vozilo", navodi se u policijskom saopćenju.

U nesreći je lakše povrijeđeno dvoje nautičara, austrijskih državljana koji su bili u brodu privezanom na šibenskoj obali, te jedan hrvatski državljanin koji je prolazio pločnikom u trenutku eksplozije, čije su povrede kvalificirane kao teže, ali po život neopasne.

Vozač nije povrijeđen u eksploziji u kojoj su oštećena dva automobila, dva motocikla i jahta. Jedno oštećeno vozilo je u vlasništvu tajnika Skupštine Šibensko-kninske županije Dane Maretića, a jedan motocikl je u vlasništvu glasnogovornika ureda župana Novice Ljubičića.

Na mjestu eksplozije očevid su obavili Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika i policija.

Kako se zaključuje u policijskom saopćenju, prilikom očevida s mjesta događaja izuzeto je više predmeta i tragova eksplozije za vještačenja, a kriminalistička obrada se intenzivno nastavlja u cilju utvrđivanja okolnosti događaja.

"Nadam se to nema veze s trenutnim događanjima u Gradu Šibeniku i Županiji, a nažalost dogodilo nam se ono što niko ne priželjkuje u turističkoj sezoni", komentirao je događaj na šibenskoj obali župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.