Politički rivali
0

Napeto ispred Skupštine Srbije: Žandarmerija razdvaja pristalice SNS-a i pokreta Dveri

Dž. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Pristalice Srpske napredne stranke večeras su se okupile ispred ispred zgrade Skupštine Srbije, gdje su pružile podršku narodnim poslanicima ove partije Aleksandru Martinoviću i Sandri Božić, koji štrajkuju glađu, ali i osobe koje su došle da pruže podršku lideru Dvera Bošku Obradoviću, kao i još jedna grupa ljudi.

Neki aktivisti SNS su se ovog popodneva iz unutrašnjosti uputili prema Beogradu autobusima, te su ispred Narodne skupštine bili oko pola sedam, piše Direktno.rs. Građani koji su došli da pruže podršku Obradoviću, na uvredljivo skandiranje aktivista Srpske napredne stranke, odgovarali su uzvicima "Boško, Srbine".

Pripadnici Žandarmerije su oko 18:35 sati došli na mjesto događaja i rasporedili se tako da razdvajaju pristalice Srpske napredne stranke i pokreta Dveri.

Poslanici Sandra Božić i Aleksandar Martinović su stupili u nedjelju u štrajk glađu na stepeništu Skupštine Srbije zahtijevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri, zahtijevajući odlaganje izbora i odustajanje od usvajanja izmjena izbornih zakona.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na stepeništu Skupštine u nedelju je prvi počeo štrajk glađu samostalni poslanik Miladin Ševarlić zbog neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i "kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije", ali je od štrajka danas odustao. Njemu se u znak podrške pridružio poslanik i lider Dveri Boško Obradović koji zahtijeva obustavljanje izbornog procesa.